Two Associates Production & Entertainment ApS

MARSHEAUX KOMMER TIL DANMARK OG GIVER KONCERT 25. OKTOBER 2021 I AMAGER BIO
Billetsalget på www.ticketmaster.dk


Biografi

Navnet Marsheaux kunne være en parafrasering over Marseilles eller efternavnet på en sexet fransk skuespillerinde…

 

Men Marsheaux kunne også være navnet på en græsk-britisk electropop duo, bestående af to kvinder ved navn Sophie Sarigiannidou og Marianthi Melitsi. Den synth elskende duo er oprindeligt fra Thessaloniki, Grækenlands næststørste by – siden flyttede de to til Athen, og her skabte de Marsheaux ud af kærlighed og påskønnelse af den elektroniske popmusik. Opflasket på lyden af synthesizers, og med en sund diæt bestående af lige dele Depeche Mode, Erasure, The Human League, OMD, Soft Cell, New Order, Sparks og tidlig Duran Duran fik Marsheaux deres debut med en coverversion af Gershon Kingsleys udødelige moog-klassiker ’Pop Corn’ (som i 1972 blev et verdenshit for Hot Butter). Sangen fik ganske pæn airplay i Grækenland og i Sydeuropa, og duoen signede kort efter med Undo Records hvor de udgav deres første album ’E-Bay Queen’ i 2004.

 

Albummet blev godt modtaget hos anmeldere, og Marsheaux fik en større fanskare og international bevågenhed med deres remix af In Vox feat. Andy Bell hittet ”Will I Ever”, hvor de lagde deres vokaler ovenpå remixet (lavet som en ny duét). Duoen påbegyndte også at lave livekoncerter, og i 2006 udkom deres andet album ’Peek-A-Boo’ med hittet ”Dream Of A Disco” og ”Hanging On”, samt et par fine coverversioner af bl.a. When In Romes ”Promise” og New Orders ”Regret”. I 2008 fik Marshaeux en worldwide distributionsaftale med Out Of Line Records i Tyskland, og de optrådte på flere musikfestivaler herunder Infest, Pluswelt og Amphi såvel som supportgigs for OMD, Roisin Murphy (ex-Moloko) og Faithless i hjemlandet samt for Andy Fletcher projektduoen Client i Tyskland. ‘Lumineux Noir’, hed det tredie album som udsendtes i 2009 som bl.a. fik ratingen 9/10 i det toneangivende Future Music magasin. De to singler fra albummet – ”Breakthrough” og ”Summer” – blev europæiske radiohits, og i 2012 fulgte Marsheaux op med B-side & raritetsalbummet ‘E Bay Queen Is Dead’, samt i 2013 deres stort roste 4. album ’Inhale’.

 

I marts 2015 genindspillede Marsheaux sågar hele Depeche Mode albummet ’A Broken Frame’ sang for sang, og det skabte ret stor opmærksomhed i DM kredse. Sophie og Marianthi følte at de var nødt til at hylde ét af de mest undervurderede synth-pop albums i historien, som også havde hjulpet dem selv til at definere deres udtryk som popduo. I juli 2016 udgav Marsheaux så deres 5. album ’Ath-Lon”, en sammentrækning af Athen og London, hvortil Marianthi var flyttet til i 2015. Albummet var igen med selvskrevne sange, og var et kvantespring i både udtryk og lyd - og denne nye fase blev reflekteret på fornemste vis fra det kraftfulde åbningsnummer ”Burning”, samt singlehittet ”Safe Tonight” og ikke mindst de iørefaldende albumsange ”Strong Enough”, ”Like A Movie” og fanfavoritten ”Mediterranean”. Albummet blev derudover produceret af Marsheaux selv, i samarbejde med deres faste team Fotonovela, og Rodrigo Silva-Ramos fra GeeksMusic.  

 

I 2018 fulgte endnu et særligt albumprojekt, nemlig ’Our Girls On Film’ som blev lanceret som Music For Films Waiting To Happen Volume 1, altså filmmusik fra ikke eksisterende film. Det indeholder bl.a. den sfæriske sang ”August Day Dream” og OMD pastichéen ”Dream Of A Discoteque”. I 2019 udkom singlen ”Home (I Dream My Dreams), som her i 2020 er blevet fulgt op af 2 nye sange ”Shake Me Again” og ”Exit (The Dark Way)”– alle 3 sange er taget fra deres netop udkomne album ’Alternatives’. Og mon ikke der skal følges op med en række nye koncerter i 2021, hvor Sophie og Marianthi atter kan udbrede deres iørefaldende electropop lyd for et støt voksende publikum?

OMD’s Andy McCluskey har i øvrigt udtalt at han har et blødt punkt for Marsheaux: ”They have a certain sort of wispy, melancholic charm...”, og kærligheden er gengældt fra den græske electro-popduos side af. Udover at lave deres egen musik har Marsheaux i øvrigt remixet for bl.a. Depeche Mode, Kylie Minogue, Camouflage, Moby, Gwen Stefani, Client og Katy Perry. Herudover har de lavet coverversioner af sange fra både førnævnte New Order, When In Rome, OMD, Tears For Fears samt The Human League.